Over Tristel NV

Onze organisatie, voorheen bekend als Ecomed, werd Tristel België (NV) toen we besloten ons aan te sluiten bij de internationale Tristel Groep, gevestigd in Snailwell, Cambridgshire, Verenigd Koninkrijk.

Ecomed werd opgericht met als doel innovatieve producten te ontwikkelen en oplossingen te bieden om infectierisico’s te beheren. Onze distributieactiviteit werd initieel opgestart met de introductie van een gloednieuwe, door Tristel ontwikkelde desinfectietechnologie op basis van ClO₂-chemie.

Slechts een jaar na de opstart toonden 2 universitaire ziekenhuizen interesse in het desinfecteren op hoog niveau op de dienst cardiologie en KNO.
De rest is geschiedenis.

Door de groeiende belangstelling en het steeds groter wordende klantenbestand zijn er nieuwe toepassingen ontstaan. Tristel producten vind je vandaag de dag in haast alle Belgische ziekenhuizen. In cardiologie maar ook in de gynaecologie, urologie, oogheelkunde, de NKO, radiologie, anesthesie, intensieve zorg, spoedafdeling en andere afdelingen.

In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot een team van vele enthousiaste collega’s in België, Frankrijk en Nederland.
De pioniers van dit team staan gekend als de ‘Leemans Brothers’, vooral sinds de dag dag dat na broer Jan ook broer Tom samen met Bart de organisatie kwam versterken.

We delen een passie voor voortdurende innovatie op het gebied van infectierisicobeheer in de gezondheidssector.
Deze gedeelde dagelijkse opdracht wordt ondersteund door onze kernwaarden: een combinatie van zero ego, no-nonsense aanpak, energie, wetenschap en empathie.

Het Tristel-Team staat voor het plezier om anderen te helpen en te overtuigen met kennis, feiten en wetenschap. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!