Nieuwe testen bewijzen dat Tristel ClO₂ effectief is tegen HPV in 30 seconden

Een wetenschappelijke studie van Meyers, et al., (2020) toont aan dat Tristel ClO₂  effectief is t.a.v. de HPV-types 16 en 18 in 30 seconden.

De werkzaamheid van Tristel Duo ULT en het Tristel Trio Wipes System werd geanalyseerd op zowel met HPV gecontamineerde endovaginale echografietoestellen als op nasendoscopen (ORL).

 

Methode

  • Getest op nasendoscopen en endocavitaire ultrasone probes zonder hoes
  • Getest op HPV types 16 en 18, veroorzaakt 99% van baarmoederhalskanker en meer dan 90% van orofaryngeale kankers
  • Effectief bewezen in een ultrasnelle contacttijd van 30 seconden

 

HPV vernietigen met ClO2

HPV Transmissie

HPV wordt overgedragen door huid-op-huid contact en via slijmvliezen. Het wordt ook verspreid via de mond door orale sex en door te tongzoenen. Overdracht via objecten en oppervlakken in de medische sector (nosocomiale transmissie) is mogelijk als er niet correct gedesinfecteerd wordt.

HPV op Medische Hulpmiddelen

Medische hulpmiddelen, zoals endocavitaire probes, kunnen een drager zijn van HPV als ze niet correct worden gedesinfecteerd. Jaarlijks worden meer dan 75 miljoen endoscoopprocedures uitgevoerd. HPV kan tot 7 dagen overleven op een oppervlak wanneer er niet correct wordt gedesinfecteerd. Een endoscoop kan dus drager zijn van het virus, wat een volgende patiënt kan infecteren.

High-level Desinfectie

Medische hulpmiddelen die in contact komen met slijmvlies, zoals endocavitaire probes, vereisen een high-level desinfectie (HLD).
High-level desinfectiemiddelen (HLDs) vernietigen alle micro-organismen, met uitzondering van grote hoeveelheden bacteriële sporen.
Het is van groot belang dat high-level desinfectiemiddelen, die gebruikt worden op endocavitaire probes, werkzaam zijn tegen HPV.

Schrijf u nu in
Wij gebruiken cookies om u de best mogelijke ervaring te geven. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookiebeleid.